Membre de Turquie Européenne
« Nous avons été victimes de plusieurs crimes de haine. A cause de leurs orientations sexuelles et de leurs identités sexuelles, plusieurs gays, travestis et transsexuels ont été tués. Il faut que ces crimes de haine soient inscrits dans la loi. S’il y a une égalité dans la Constitution, les termes d’orientation sexuelle et d’identité sexuelle doivent être inscrits dans la loi. Selon la Constitution, la discrimination est un crime, mais en fait ce que nous voulons, c’est une autre discrimination dans le (...)
Birçok nefret suçu işleniyor. Cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğinden dolayı, bir çok eşcinsel, travesti ve transseksüel öldürülüyor. Nefret suçunun yasalarda yer alması gerekiyor. Anayasa’da eşitlik varsa, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği maddesinin yasalarda yer alması gerekiyor. Anayasa’da ayrımcılık yapmak suç ama bu, kadın ve erkek için geçerli. Gerçi bu da bir ayrımcılık ama bir pozitif ayrımcılık olarak devletin böyle bir yasa çıkartması gerekiyor.
TE : Merhaba, Turquie Européenne olarak Türkiye’deki (...)
« Mon point de vue dans ce domaine peut paraître romantique mais je n’en changerais pas. Je pense que la Turquie comme le reste du monde se sont comportés de manière hypocrite dans le processus de reconnaissance du génocide des Arméniens. Le monde savait depuis longtemps la réalité de ce génocide, il y était impliqué directement et y avait pris un rôle important. Maintenant, 85 années plus tard, la France reconnaît les faits, je trouve cela très indécent. Non seulement c’est très indécent, mais en plus la (...)
“1915’te Osmanlı Ermenileri’nin maruz kaldığı Büyük Felaket’e duyarsız kalınmasını, bunun inkar edilmesini vicdanım kabul etmiyor. Bu adaletsizliği reddediyor, kendi payıma Ermeni kardeşlerimin duygu ve acılarını paylaşıyor, onlardan özür diliyorum”
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi öğretim üyesi ve Turquie Européenne onursal üyesi Prof. Baskın Oran, Bahçeşehir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Dr. Cengiz Aktar, Galatasaray Üniversitesi’nden Prof. Ahmet İnsel ile gazeteci-yazar (...)
Adnan Oktar, namı diğer ’’Harun Yahya’’nın avukatından internet özgürlüğü üzerine bizleri gülümseten harika bir mail alma onuruna eriştik. Siz sevgili TE okuyucularının da bizlerle birlikte gülümsemesi adına, bu maili ve cevabımızı sizlerle paylaşmayı uygun gördük.
Türkiye üzerinden YouTube’a erişimin yasaklanması konusunda yazdığımız eleştirel makalede , saygıdeğer Adnan Oktar’dan da bahsetmemiz ve kendisinin avukatları vasıtasıyla 61 internet sitesini kapattırdığını hatırlatmamız üzerine aşağıda göreceğiniz muhteşem mail (...)
’’Özgürlükler şampiyonu’’ AKP’nin genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir ilke daha imza atarak, ülke tarihinde kendi çıkarttığı kanunlara uymayan, ayrıca bunu basına açıklamakta bir sakınca görmeyen ve hatta bu yolla kamuoyunu ’’suç’’a teşvik eden ilk başbakan olma onuruna hak kazandı.
AKP tarafından çıkartılan ve 23.05.2007 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan 5651 sayılı ’’İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’’, ülkemizdeki iletişim (...)
Türkiye’de Erdoğan ve AKP, Fransa’da Sarkozy ve UMP ! Korkunç bir kabus ! Fransa ve Türkiye’yi uluslararası alanda karikatürize eden, her ikisi de anti-laik, halklarını bölen, ellerini medya üzerinden çekmeyen, beceriksiz politikacılar tarafından yönetilen, çalışanların karşısında ve patronların yanında olan iki parti Türkiye ve Fransız halklarının kaderi olmamalı.
Uluslararası arenada ülkeleri için kötü birer imaj kaynağı olan Erdoğan-Sarkozy ikilisi ve birbirlerine her açıdan benzeyen partileri, Türkiye ve Fransa (...)
« J’espère qu’un jour, un président, ou un premier ministre, dépassera, outrepassera la realpolitik pour faire du passé quelque chose de positif. Mais pas comme une brèche ouverte. En fait, je pense que ce qui ne va pas, globalement, c’est que nous les Arméniens, sommes surinformés sur notre histoire. Nous avons une approche presque monomaniaque face à notre histoire, parce qu’il y a un manque, il y a une injustice. Par contre, côté turc, je pense qu’il y a un manque d’information, un manque de clarté, (...)
Çevresinde gerçekleşen herşey ile, Türkiye vazgeçilmez olma sürecinde. Birçok ihtilafın ortasındaki bölgede, Türk diplomasinine merkezi ve eşsiz bir rol veren Kafkasya krizi, canlı güncelliğin sadece son bir olgusu.
Türkiye’nin İsrail ile Suriye arasındaki arabulucu rolü, perşembe günü Şam’da yapılan Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin de katıldığı dörtlü zirvenin konusu oldu. Körfez ülkelerini temsilen Katar, Arap Ligi’ne başkanlık eden Suriye ile Fransa ve Türkiye’nin en yüksek düzeyde katıldığı zirvede, Suriye-İsrail (...)
Uzun ve karışık tarihe sahip olan ’’Trans’’ ya da Güney Kafkasya bölgesi, geçtiğimiz haftalarda yaşanan savaş nedeniyle, Avrupa ve dünya kamuoyunun dikkatini her zamankinden daha çok çekti. Savaşın tamamen bitmemesine karşın, fiili «blitzkrieg» (sürpriz saldırı) sona erdi ve yerini diplomatik ve insani mücadelelere bıraktı.
Bunu anlamak için, şu soruyu sormak zorunda olduğumuzu düşünüyorum: Ruslar neden Gürcistan eyaletleri olan Abhazya ve Güney Osetya’nın ’’bağımsızlıklarını’’ tanıdılar ?
Rusya için, bu hamlesi bir (...)
0 | 10
0 | 50 | 100 | 150 | 200 | 250 | 300 | 350 | 400 | ... | 1200